Filmstreaming på nettet

Siden internetlinjene har utviklet seg bare mer og mer de siste årene finnes det i dag streamingtjenester hvor man kan betale for å se storfilmer og serier. I Norge er de mest populære Netflix (www.netflix.com/no) HBO Nordic (www.hbonordic.com) og Viasatt og Canal Digital sine streaming tjenester, Viaplay (www.viaplay.no) og Canal Digital Go (http://go.canaldigital.no/).

Designmessig og rent funksjonelt er de veldig like, noen HBO nordic, og Viaplay har kanskje litt flere sorteringsmuligheter enn kunkurrentene, men disse kan føles litt trege til tider på grunn av mye lasting av grafikk. – Dette blir da bare et problem om man sitter med en litt dårlig nettlinje og en kanskje litt for gammel PC.

Det er veldig nyanserte forskjeller på disse tjenestene, og man bør egentlig bare gå gjennom alle og se hva slags filmer og serier de tilbyr for å finne ut hvem av dem som virker best. Noen serier som på Netflix finner man bare der. Mens på HBO – Nordic er de flinke til å lansere serier og filmer samtidig som de blir lansert i USA.

Utover dette finnes det også en del gratisfilmer og serier på NRK sine hjemmmesider. Dette kan alle se når de er i Norge, så lenge man betaler tv-lisensen. Det har kommet uttalelser fra NRK om at noe bør gjøres med denne situasjonen, da det ikke blir begjæret TV-lisens på håndholdte enheter, selv om det er fullt mulig å se NRK sine programmer fra dem.

Uansett om du er glad i action, drama eller komedier, så finner man dem på disse nettsidene. Man betaler en liten sum i måneden, og da kan man se så mange filmer og serier man vil. Noen har begrensninger på hvor mange enheter som kan bruke samme konto samtidig, mens hos andre er disse litt høyere – også noe å tenke på når man skal velge seg sin streamingtjeneste.