Internettdating

Internettdating blir bare mer og mer populært for hvert år. Folk føler de har mindre tid, og mange velger å fokusere på karrieren sin i begynnelsen av livet. Derfor blir det sosiale nettverket flyttet mer og mer mot weben. Da er det kanskje ikke så rart at folk møtes for første gang på nettet heller?

Det finnes flere måter å date online på. Noen velger bare å skrive til hverandre på kjente sosiale medier som Facebook eller liknende, mens andre registrerer seg på forskjellige nettsider som VG.no’s Møteplassen. Her legger man inn diverse interesser og hva man jobber med og så videre. Systemet vil da matche deg opp mot andre med liknende preferanser og interesser, og du har da større mulighet til å møte din livsledsager. I midten av 2000- tallet dukket det opp et nytt fenomen innen online dating. Dette kalles Virtuell dating, og her lager man seg en karakter som man kan møte andre mennesker på virtuelle steder som en kafe i Paris eller skybaren i Tokyo. Dette blir en kombinasjon av online spill og online dating. På disse online spillene har man quizzer og andre minispill, for å lettere kunne matche humoren og også kanskje det intelektuelle nivået til onlinedaterne.

Mange vil nok ha noen formening om at online dating er litt spesielt. Dette er bare en myte, og med dagens hektiske livsstil mange fører er det ikke rart at de tyr til online dating. Det som kanskje er litt dumt med denne type dating er at alt kan bli litt overfladisk, og det kan være vanskelig å bli godt kjent med mennesker uten å faktisk sitte i samme rom og føle og følge med på den andre personens små karakteristiske reaksjoner på samtalevner. Alle kan veie ordene både 2 og 10 ganger før de velger å svare noen de chatter med.