Youtube.com

Har du internett og har sett en video av noen som helst form på nettet? Da har du mest sannsynlig sett et klipp fra denne kjempen. Det hele startet med tre tidligere medarbeidere på PayPal våren 2005. Bare noen måneder etter betaversonen ble lansert ble Youtube åpnet for publikum. Bare på dette ene året florerte siden, og unge- og gamle artister kunne laste opp sitt materiale til hele verden som publikum. Dette skapte en ny æra med artister, og informasjonstrømmen ble enda større.

I 2008 var youtube det tredje mest besøkte nettstedet i verden. I 2006 kunne Youtubestaben fortelle at over 100 millioner klipp blir sett per dag, og at 65 000 nye klipp ble sett daglig. Tre år etter utalte grunnleggeren Chad Hurley at nettstedet hadde over en milliard videovisninger daglig. For to år siden økte det enda mer til hele 4 milliarder visninger per dag og hele 60 timer ble lastet opp på deres servere per minutt. Det er så mye video så det er fysisk umulig for en person å se dem alle.

Youtube er en nettside som har kommet for å bli. Denne er så standardisert på internett, – mye ved hjelp av oppkjøpet av nettstedet av google i 2006, at ser man video, hører på musikk eller leser en blogg for den saks skyld, så vil det nesten alltid være et Youtubeklipp tilgjengelig der.